Žigmanov: Zahvalnost Švedskoj za podršku Srbiji na putu ka boljem društvu

od strane | 21/01/2023 | EU, Evropa

(Foto: Tanjug)

  Ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov sastao se u Palati Srbije sa ambasadorkom Švedske Anikom Ben David, kojoj se zahvalio na kontinuiranoj podršci Švedske na putu Srbije ka boljem demokratskom društvu, vladavini prava i pristupanju Evropskoj uniji.

Dvoje sagovornika razmenili su mišljenja o stanju ljudskih prava, vladavini prava i demokratiji, kao i o položaju manjinskih i drugih zajednica u Srbiji.

Ministar je istakao da je Srbija svesna izazova koje ima u oblasti ljudskih prava, te da će Ministarstvo na čijem je čelu posvećeno raditi na rešavanju tih izazova, u saradnji sa ostalim delovima države, civilnim sektorom, akademskom zajednicom i drugim važnim institucijama i delovima društva.

Ben David je naglasila da Kraljevina Švedska, koja je od skora i predsedavajuća Saveta Evropske unije, od ranije podržava put Srbije ka Evropskoj uniji izražavajući duboko uverenje da je Srbiji mesto u porodici zemalja EU.

Ona je ponudila pomoć Kraljevine Švedske u izradi Strategije ljudskih prava i istakla da samo vladavina prava, demokratija i zaštita ljudskih prava vode do jačeg društva i države.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: