Vojvođanski proizvođači voća i povrća na sajmu u Berlinu održali više od 100 sastanaka

od strane | 14/02/2023 | EU, Evropa

(Foto: RAV)

  Domaći proizvođači voća i povrća iz Vojvodine održali su na sajmu Fruit Logistica u Berlinu više od 100 sastanaka sa potencijalnim partnerima iz inostranstva, u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine (RAV).

Oni su, od 8. do 10. februara, nastupili na sajmu u Berlinu već četvrti put. Ova manifestacija okuplja proizvođače, uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanja i rukovanje plodovima, i sve druge koji su deo ovog sektora, i nudi vrhunske mogućnosti za umrežavanje i kontakt.

Prema saopštenju RAV, sajam je ove godine bio posećeniji nego prošle i učestvovalo je 2.600 izlagača iz 92 zemlje.

Domaći proizvođači su istakli da su prezadovoljni sajmom i svojim nastupom.

– Zadovoljni smo organizacijom i postignutim rezultatima. Održali smo više od deset sastanaka, na obostrano zadovoljstvo, rekao bih. Razgovarali smo sa predstavnicima kompanija iz više zemalja, među kojima i iz Hrvatske, Poljske, Rumunije i Nemačke, a najviše interesovanja pokazali su za našu svežu konzumiranu borovnicu, sa zahtevima za otkup celog roda – izjavio je vlasnik poljoprivrednog gazdinstva „Sweet Blueberry“ iz Ratkova Srđan Dakić.

Direktor ogranka u Agrouniji iz sastava MK grupe Nikola Nenadović kaže da je jednako interesovanje vladalo i za domaće jabuke.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...