U Švajcarskoj se otvara ambasada Crne Gore

od strane | 08/10/2023 | Društvo, Evropa, Švajcarska

(Foto: Freepik)

  Vlada Crne Gore donela je odluku o otvaranju Ambasade u Švajcarskoj sa sedištem u Ženevi.

Kako je saopšteno iz Vlade, Crna Gora je nakon zatvaranja Ambasade sa sedištem u Bernu, sa diplomatskim predstavnicima Švajcarske Konfederacije postigla dogovor da se, zbog racionalizacije troškova, otvori Ambasada Crne Gore sa sedištem u Ženevi, u prostorijama koje koristi Stalna misija Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.

– Otvaranje Ambasade Crne Gore u Švajcarskoj Konfederaciji će doprineti jačanju ukupnih odnosa, a našim državljanima će olakšati komunikaciju i omogućiti obavljanje konzularnih radnji, u skladu sa međunarodnim konvencijama – saopšteno je iz Vlade.

Imajući u vidu da za sada, u privremenom trajanju i hitnim slučajevima, konzularne usluge državljanima Crne Gore pruža crnogorski Generalni konzulat u Nemačkoj, sa sedištem u Frankfurtu, otvaranje Ambasade Crne Gore u Švajcarskoj ocenjeno je, kako navode u Vladi, neophodnim.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...