Turistička ponuda Vojvodine na Međunarodnom sajmu u Istanbulu

od strane | 06/02/2023 | Evropa, Ostale zemlje

(Foto: EMMIT)

  Turistička organizacija Vojvodine (TOV) predstaviće pokrajinsku turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu „EMITT 2023“, od 8. do 11. februara u okviru zajedničkog štanda Turističke organizacije Beograda (TOB), Privredne komore Srbije (PKS) i Privredne komore Vojvodine.

EMITT je najveći sajam turizma u Turskoj i jedan od značajnijih sajmova turizma na globalnom nivou, a ove godine će okupiti čak 110 zemalja, više od 400 izlagača i veliki broj posetilaca.

U okviru ovog sajma, turistički potencijal Vojvodine biće predstavljen putem štampanih i video materijala.

Kada je reč o turskim gostima, iz TOV navode da su upravo oni bili najčešći stranci koji su posećivali Vojvodinu, te je tako srpsku pokrajinu prethodne godine posetilo 32.793 turista iz Turske, što predstavlja porast u iznosu od čak 290 odsto u odnosu na 2021.

Ostvarili su 95.459 noćenja, što je za 52,2 odsto više nego 2021. godine. Turisti iz Turske su, takođe u Vojvodini, u proseku boravili po 2,9 dana.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...