Trgovački lanac u Nemačkoj ukinuo plaćanje gotovinom

od strane | 17/01/2023 | EU, Evropa

(Foto: Freepik)

  Nemački tehnološki lanac Gravis, koji blisko sarađuje sa Epl (Apple), više ne prima gotovinska plaćanja.

Kompanija je potvrdila kako se to odnosi na svih 40 prodavnica u Nemačkoj bez obzira na kupovnu vrednost.

To znači da, čak i ako samo želite da kupite nešto što košta nekoliko eura, kovanice i novčanice iz vašeg novčanika više vam nisu potrebne.

Takođe, udeo plaćanja u gotovini je zanemarljiv već dve godine. Još samo mali jednocifreni procenat kupaca danas u Gravisu plaća gotovinom.

Lanac takođe ističe da je svoju odluku doneo nakon uspešne testne faze u odabranim trgovinama temeljene na natprosečnom prihvatanju bezgotovinskog plaćanja koje je jednostavno, sigurno i brzo.

Iza toga ne stoji samo orijentacija prema ponašanju kupaca već i poslovna računica.

– Za nas kao trgovca, bezgotovinsko plaćanje je jeftinije, jednostavnije i omogućuje brže procese – ocenjuje vlastite prednosti Gravis.

Plaćanje gotovinom, kao jednim od nekoliko načina plaćanja čini kupce fleksibilnijima, a prošlog proleća, plaćanje karticom više nije bilo moguće u mnogim prodavnicama zbog tehničkih problema.

Gravis je sa svojih 40 filijala jedan od najpoznatijih nemačkih trgovaca tehnologijom i prisutan je u Hamburgu, Kelnu i Berlinu. Prema njihovim izjavama, to je najveći nemački, ovlašćeni Eplov trgovački lanac i najveći sertifikati i servisni partner u celoj Evropi.

Izvor: Fenix magazin

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...