Telekom Srbija otvorio predstavništvo u Briselu

od strane | 10/02/2023 | EU, Evropa

(Foto: Telekom Srbija)

  Vodeća telekomunikaciona kompanija u regionu, Telekom Srbija, po ugledu na velike evropske telekomunikacione operatore, zvanično je otvorila predstavništvo u Briselu.

Na ovaj način kompanija povećava mogućnost pristupa fondovima, prvenstveno u domenu razvoja digitalnih servisa i 5G infrastrukture.

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić i direktor predstavništva u Briselu Damir Hrustanović pozdravili su zvaničnike EU i ostale članove društvene zajednice na ceremoniji otvaranja u novom predstavništvu.

– Predstavništvo Telekoma Srbija izražava našu stratešku opredeljenost za širenje poslovanja u Evropi i saradnju sa evropskim partnerima, kako bismo ispratili trendove u industriji i svojim korisnicima pružili usluge bez premca. U potpunosti smo posvećeni evropskim principima i vrednostima – izjavio je Vladimir Lučić.

– Putem ovog novog čvorišta, iskoristićemo svoju tehničku ekspertizu i iskustvo na međunarodnom, evropskom i nacionalnom nivou, tako što ćemo blisko sarađivati sa relevantnim činiocima u Evropi i učestvovati u aktivnostima vodećih telekomunikacionih udruženja sa sedištem u Briselu. Naše spone sa vodećim grupama u industriji omogućiće nam da budemo stalno u toku i u potpunosti povezani – dodao je direktor predstavništva u Briselu Damir Hrustanović.

Takođe, otvaranje predstavništva doprineće i razvoju odnosa sa evropskim institucijama. To je bitno iz nekoliko razloga, među kojima je i brža primena i razumevanje pravne regulative.

Izvor: BIZLife

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...