Sve više bogatih Rusa ide u Afriku na safari

od strane | 08/03/2023 | Evropa, Ostale zemlje

(Foto: Freepik)

  Sve veći broj bogatih Rusa ide na safari i lov u Zimbabveu, jer zbog sankcija brojnih evropskih zemalja, uključujući SAD i Kanadu, ne mogu da putuju, pokazuju podaci Blumberga.

Predsednik Safari udruženja Zimbabvea Emanuel Fundira istakao je da su safari operateri primetili povećanje u poslovanju, posebno iz Rusije.

Prema njegovim rečima, sankcije brojnih zemalja Moskvi naterale su bogate Ruse da promene destinacije, a Zimbabve želi da iskoristi dobre odnose sa ovom zemljom. On tvrdi i da je jedan bogati Rus potrošio pola miliona dolara tokom dvonedeljnog safarija u Zimbabveu.

Turisti su dolazili u ovu zemlju uglavnom iz SAD i Evrope, ali uvođenje sankcija brojnim južnoafričkim nacijama, koji su umešani u kršenja ljudskih prava i izborne prevare, zategli su odnose sa Zapadom.

Zbog toga je administracija predsednika Zimbabvea Emersona Mnangagve pokušala da ojača veze sa Kinom, Rusijom i Belorusijom, dok je lider Aleksandar Lukašenko posetio ovu južnoafričku zemlju prošlog meseca.

U Zimbabveu ima oko 100.000 slonova, što je druga zemlja Afrike po nastanjenosti slonova koja daje dozvolu za lov na ove životinje po ceni od 10.000 dolara po jednom slonu. U toj zemlji ima takođe i veliki broj nosoroga, lavova, leoparda i bizona.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...