U Cirihu se organizuje proslava povodom Dana državnosti Srbije

od strane | 13/02/2023 | Društvo, Evropa, Švajcarska

(Foto: MSP)

  Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu organizuje svečanu proslavu povodom obeležavanja predstojećeg Dana državnosti naše zemlje.

Proslava će biti održana u sredu 15. februara u restoranu Föhrewäldli u Vajningenu (Weiningen), Brunaustrasse 194, sa početkom u 19 časova.

Generalni konzulat naše zemlje u Cirihu već godinama tradicionalno organizuje svečanost povodom obeležavanja nacionalnog praznika Srbije, pa tako i ove godine nastavlja dobru tradiciju proslavljanja najznačajnijeg datuma u istoriji svake države u svetu.

Na proslavi će se okupiti deo pripadnika srpskog naroda i drugih nacionalnih zajednica koji su poreklom iz Srbije, a trenutno su ili za stalno naseljeni u Švajcarskoj.

Inače, tradicija proslavljanja Dana srpske državnosti u Švajcarskoj utemeljena je na činjenici da u toj državi živi i radi veliki broj državljana Srbije koji na taj način čine veoma brojnu dijasporu, jednu od brojnijih u čitavoj Evropi.

Srbi u Švajcarskoj deluju zajedno povezivanjem kroz brojna udruženja koja neguju i najšire promovišu srpsku kulturu, istoriju, tradiciju i običaje kako bi ostali što trajnije i čvršće povezani s maticom.

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...