Švajcarski investitor spreman da uloži dve milijarde evra u Srbiju

od strane | 08/02/2023 | Ekonomija, Evropa, Švajcarska

(Foto: Tanjug)

  Ministar privrede Rade Basta razgovarao je sa osnivačem švajcarske konsultanske kuće GapBridge AG Markom Klapasonom o investicijama švajcarskih kompanija u Srbiju.

Nakon što mu je ministar predstavio pogodnosti za ulaganje u našu zemlju, Klapason je rekao da je spreman da investira dve milijarde evra u Srbiju.

Švajcarac je dodao da je zainteresovan i za grinfild i braunfild investiranje u oblasti finansija, bankarskog sektora, osiguranja, novih tehnologija i nekretnina.

– Srbija je prepoznata kao dobar i pouzdan partner – istakao je srpski ministar, dodavši da u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede ima 58 kompanija koje predstavaljaju dobru šansu za investiranje potencijalnih švajcarskih partnera.

Ministar je objasnio da je globalna kriza prema dosadašnjim podacima ostavila manje posledice na Srbiju u poređenju sa većinom evropskih zemalja, a razlog je politička, makroekonomska i finansijska stabilnost naše zemlje.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...