Švajcarska “Etampa“ zainteresovana za otvaranje pogona u Kruševcu

od strane | 02/02/2023 | Ekonomija, Evropa, Švajcarska

(Foto: Freepik)

  U Kruševcu je zvanično otvorena fabrika švajcarske kompanije „Etampa“ iz sektora mašinske obrade metala.

Zapošljavaju oko 25 radnika, a u planu je da do kraja godine bude do 60 zaposlenih, dok je kapacitet proizvodnje oko 280 miliona delova godišnje.

Većina kupaca „Etampa“ proizvoda je iz industrija automobila Ferari, Porše i Bugati, elektronike, elektrotehnike, građevinarstva, medicinske i bezbednosne tehnologije.

Trenutno najveći problem, kako je istakao direktor Aleksandar Stanković je nedostatak alatničara, a planovi su da se zajedno sa školskom upravom, angažuju u iniciranju dualnog obrazovanja za te potrebe.

– „Etampa“ je u svojim ambicioznim zacrtanim planovima istakla da želi i da proširi proizvodnju, tako da će grad i dalje nastaviti da opravdava epitet povoljnog poslovnog okruženja i dobrog domaćina za sve kompanije i privredne subjekte – izjavila je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Kompanija je osnovana 1945. u Švajcarskoj i razvila se u značajnu međunarodnu kompaniju sa delatnošću u sektorima štancanja i finog brušenja.

Na 7.200 metara kvadratnih fabričkog prostora u svojim pogonima, „Etampa“ ima proizvodnju alata visokih performansi i ultra-moderan proizvodni pogon za fino brušenje i štancanje.

„Etampa“ ima fabrike u SAD, Češkoj Republici i sada i u Kruševcu.

Izvor: eKapija

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...