Najčuvenija trouglasta čokolada mora da promeni pakovanje

od strane | 07/03/2023 | Društvo, Evropa, Švajcarska

(Foto: Unsplash)

  Proizvođači čokolade Toblerone moraju da uklone prikaz planinskog vrha Materhorn sa svog pakovanja, zbog toga što se većina proizvodnje premešta iz Švajcarske u Slovačku.

Čokolada čije su štangle oblikovane u obliku piramide kako bi podsećale na Materhorn, imaće na promenjenoj etkieti neki “neutralniji“ planinski vrh.

Kompanija Mondelez, koja je novi vlasnik Toblerona, navela je da premešta deo proizvodnje van zemlje kako bi “odgovorila na povećanu potražnju širom sveta“ i da bi „razvijala brend Toblerone za budućnost“.

Dodaje se da će novo pakovanje sadržati „izraziti novi Toblerone font i logo koji crpe inspiraciju iz Toblerone istorije“.

Toblerone, čokolada čije se štanglice prave u obliku od švajcarskog mleka, meda i krema od badema, prvi put je puštena u prodaju 1908. u Bernu, glavnom gradu Švajcarske, a tek se 1970. na ambalaži pojavila silueta vrha Materhorn.

Mondelez je rekao da je Bern „važan deo naše istorije i da će to biti i u budućnosti“.

Kompanija Toblerone je 2016. izazvala kontroverzu nakon što je promenjen dizajn čokoladice u trouglaste komade, u pokušaju da smanje troškove, ali je nakon mnogo kritika kompanija vratila prvobitni oblik dve godine kasnije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...