Srpski ambasador sa dvojicom kolega održao koncert u Stokholmu

od strane | 25/01/2023 | EU, Evropa

(Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

  Na koncertu klasične muzike koji je 17. januara održan u Ambasadi Srbije u Stokholmu izvođači su, osim srpskog ambasadora Dragana Momčilovića, bili i diplomatski predstavnici iz Portugala i Austrije.

Momčilović je muzicirao na gitari, dok su ga portugalski i austrijski diplomata pratili na violini i električnom klaviru.

Koncertu je, kako se navodi u saopštenju srpske ambasade u Švedskoj, prisustvovalo 26 diplomata iz Evrope i zemalja Latinske Amerike. Ambasada je, takođe, u svom dopisu navela i koje su kompozicije te večeri izvedene pred zainteresovanom publikom.

– Muzički trio se predstavio kompozicijama starih majstora iz Švedske i Austrije, kao i savremenih kompozitora iz Španije, Portugalije i Srbije. Publika je uživala u koncertu, koji je završen prigodnim koktelom na kome su posluženi specijaliteti iz Srbije – stoji u objavi srpskog diplomatskog predstavništva u Švedskoj.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...