Sastanak srpske ambasadorke u Jermeniji sa ministarkom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

od strane | 07/03/2023 | Evropa, Ostale zemlje

(Foto: MSP)

  Ambasadorka Tatjana Panajotović Cvetković je, zajedno sa Grupom ambasadora frankofonih zemalja u Jermeniji, imala sastanak sa ministarkom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Jermenije Žanom Andreasjan.

Razgovor je održan povodom Međunarodnog dana frankofonije i Meseca frankofonije, koji će u Jermeniji ove godine trajati u martu i aprilu.

Andreasjanova je kazala da se u Jermeniji nastoji da se dodatno promovišu francuski jezik i frankofone vrednosti, a predstavila je ovogodišnji program proslave i ključne događaje u organizaciji jermenske strane u Jerevanu i Gjumriju.

Ističući značaj koji Srbija pridaje frankofoniji i punopravnom članstvu u Međunarodnoj organizaciji frankofonije, Panajotović Cvetković je najavila aktivnosti Ambasade Srbije u Jerevanu – poetsko-muzičko popodne o romantizmu u srpskoj književnosti u Muzeju književnosti i umetnosti, sa prevodima pesama na francuski jezik, projekciju srpskog filma „Rekvijem za gospođu J“ i učešće ambasadorke na studentskoj tribini o ženama u diplomatiji na Francuskom univerzitetu u Jermeniji.

Svi prisutni ambasadori su pozitivno ocenili jermensko četvorogodišnje predsedavanje Međunarodnom organizacijom frankofonije u periodu od 2018. do 2022.

Razmenjene su informacije o planovima i aktivnostima ambasada u Jerevanu tokom Meseca frankofonije.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...