Omogućena onlajn kupovina karata za pse u nemačkim vozovima

od strane | 07/02/2023 | EU, Evropa

(Foto: Freepik)

  S obzirom na to da se nemačkom železnicom „Dojče ban“ (DB) preveze oko 100.000 pasa godišnje, značajna je izmena da od sada korisnici ove vrste saobraćaja mogu da kupe karte za pse i putem interneta, preneo je „Frankfurter algemajne cajtung“.

Portparol kompanije „Dojče ban“ rekao je da su vozne karte za veće pse, koji ne staju u transportnu kutiju, i ranije mogle da se rezervišu onlajn, ali da su bile dostupne tek nekoliko dana kasnije kada je poštom stizala papirna karta i tada su korisnici bili u obavezi da plaćaju troškove poštarine.

On je istakao da su karte za pse takođe dostupne u turističkim centrima DB i na automatima, a da mali psi u transporterima i dalje putuju besplatno. Vlasnici većih pasa plaćaju kartu upola cene u odnosu na cenu obične karte.

Nove onlajn karte za pse dostupne su samo u novoj aplikaciji za voz „Nekt DB navigator“ ili na nekt.bahn.de, a ne u staroj aplikaciji „DB Navigator“, ni na bahn.de, rekao je portparol.

Izvor: Tanjug

tagovi: karte | nemacka | psi | zeleznica

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...