Nemačka pomaže domaćinstva: Za dve osobe 540 evra, svaka sledeća dobija još 100

od strane | 17/01/2023 | EU, Evropa

(Foto: Freepik)

  U nemačkoj saveznoj zemlji Severna Rajna-Vestfalija od ove godine će gotovo 170.000 domaćinstava imati koristi od dodatne subvencije za troškove grejanja.

Severna Rajna-Vestfalija želi da podrži osobe s niskim primanjima isplatom druge subvencije za troškove grejanja, a ukupno joj je na raspolaganju 97 miliona evra.

Preduslov za ostvarivanje subvencije je primanje stambene naknade najmanje jedan mesec između septembra i kraja decembra 2022. godine.

Novac se automatski isplaćuje odgovarajućim osobama, a hiljade domaćinstava ima korist od nove subvencije.

U saopštenju savezne zemlje Severne Rajne-Vestfalije piše da primaoci naknade za stanovanje ne moraju ništa da učine.

Kako pišu nemački mediji, nova subvencija za grejanje zavisi od broja članova u domaćinstvu.

Ako osoba živi sama u stanu, biće joj plaćeno 415 evra. Dve osobe dobijaju ukupno 540, a za svaku sledeću, domaćinstvo će dobiti dodatnih 100 evra.

Prva subvencija za troškove grejanja je podeljena domaćinstvima koja su primila stambenu naknadu u leto prošle godine. Tada je domaćinstvo s jednim članom dobilo 270 evra.

Osobe s niskim primanjima dobiće subvenciju za grejanje čak dva puta ove godine. S reformom stambenih naknada, više ljudi u Severnoj Rajni-Vestfaliji ima pravo na finansijsku pomoć od države.

Nemački Bundestag odobrio je 9. novembra prošle godine drugu subvenciju za troškove grejanja. Uredba je stupila na snagu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji 7. januara.

Izvor: Fenix magazin

tagovi: gradjani | nemacka | novac | pomoc

Preporučene vesti: