Najbogatiji Rusi bogatiji za 10 milijardi dolara

od strane | 08/03/2023 | Evropa, Ostale zemlje

(Foto: Freepik)

  Ukupno bogatstvo najbogatijih Rusa povećano je za 10,4 milijarde dolara od početka ove godine, uprkos sankcijama Zapada, piše Blumberg.

Vlasnik rudarskog giganta “Norilsk Nickela” Vladimir Potjanjin predvodi ovu rang listu, kao najbogatiji ruski biznismen, čije se bogatstvo procenjuje na 28,5 milijardi dolara.

Leonid Mikhelson, suvlasnik drugog najvećeg ruskog proizvođača prirodnog gasa, kompanije “Novatek”, nalazi se na drugom mestu. On je zaradio 516 miliona dolara i time povećao svoje bogatstvo na 25,1 milijardu dolara.

Većinski deoničar ruske kompanije “NLMK” za proizvodnju čelika Vladimir Lisin treći je najbogatiji ruski biznismen, čija zarada iznosi 905 miliona dolara od početka godine. Na taj način, on je povećao svoje bogatstvo na 20,8 milijardi dolara.

Dalje sledi predsednik giganta “Severestala” Aleksej Mordašov, čije je bogatstvo poraslo za 1,54 milijarde dolara na ukupnih 20,2 milijarde.

Peti je suvlasnik mobilnog operatera “Megafona” Alisher Usmanov koji je zaradio 738 miliona dolara u prethodna dva meseca, nakon čega njegovo bogatstvo iznosi 19,2 milijarde dolara.

Na listi se nalazi i bivši šef Lukoila Vagit Alekperov koji je najviše zaradio od početka godine, preciznije 2,43 milijarde dolara, tako da sada imai 17,8 milijardi dolara.

Izvor: Seebiz

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...