Ministar Cvetković sa ambasadorom Švajcarske o jačanju ekonomske saradnje

od strane | 21/09/2023 | Ekonomija, Evropa, Švajcarska

(Foto: Tanjug)

  Ministar privrede Slobodan Cvetković rekao je na sastanku sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije Ursom Šmidom da će svim švajcarskim kompanijama koje su već prisutne u Srbiji i koje žele da ulažu, pružiti pomoć, kako bi saradnja dve zemlje bila još intenzivnija.

– Administrativne prepreke treba ukloniti što pre i unaprediti poslovni ambijent. Naš rad na unapređenju privredne saradnje biće transparentan i odgovorićemo na sva pitanja koja interesuju investitore – poručio je Cvetković.

Oba sagovornika su se saglasila da su bilateralni odnosi na dobrom nivou i da je Švajcarska jedan od najznačajnijih tgovinskih partnera Srbije, saopšteno je iz Ministarstva privrede Srbije.

Ambasador Švajcarske je napomenuo da Švajcarska podržava Srbiju u reformama koje sprovodi na evropskom putu i zahvalio je ministru što namerava da podigne privrednu saradnju dve zemlje na viši nivo. Šmid je ocenio da ekonomski razvoj Srbije vodi do većeg zapošljavanja građana i posebno istako važnost i velike potencijale za razvoj startap kompanija u oblasti IKT i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim ekonomskim izazovima i o važnosti primene evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine i cirkularne ekonomije.

Ambasador je istakao i važnost projekta RELOF2, informacione platforme za kontrolu rada javnih preduzeća, koji je deo ugovora o donaciji između Ministarstva privrede i Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...