Milićević: Cilj da zajedno rešimo sve probleme srpskog naroda u dijaspori

od strane | 17/02/2023 | Društvo, Evropa, Švajcarska

(Foto: Tanjug)

  Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević obratio se putem video linka članovima Akademske zajednice, Saveza za privrednu saradnju, članovima Udruženja Srpskih privrednika Švajcarske, kao i članovima Srpskog folklornog saveza Švajcarske i Dijaspore dnevno.

On je rekao da za jačanje međusobnih veza dijaspore sa maticom uvek ima prostora i načina, saopštilo je resorno ministarstvo.

Istakao je da Ministarstvo ima za cilj da uspostavi kontakt sa svim udruženjima i razmeni mišljenje i sasluša sve probleme koji tište srpski narod u dijaspori, da bi oni zajednički bili otklonjeni.

– Mi se radujemo produbljivanju saradnje srpsko-švajcarske poslovne dijaspore sa partnerima u Srbiji – izjavio je Milićević.

On je zahvalio svima koji učestvuju u zbližavanju matice i rasejanja, koji svojim delovanjem čuvaju kulturni, verski, nacionalni i jezički identitet, kao i svima koji su učestvovali u humanitarnoj pomoći.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...