Istraživanje pokazalo koje su zemlje najbolje za penzionerske dane

od strane | 19/09/2023 | Društvo, Evropa, Švajcarska

(Foto: Freepik)

  Istraživanje sprovedeno među 17.000 ispitanika pokazalo je da Amerikanci smatraju Švajcarsku najboljom zemljom za provođenje zlatnog doba.

Takođe, prema rezulatima, radi se o Amerikancima koji se često opredeljuju da starost provedu van granica svoje zemlje iz više razloga među kojima su najvažniji – niži troškovi života, bolja zdravstvena nega, prijatna klima i mnogi drugi.

Prema mišljenju najvećeg broja anketiranih za potrebe ovog istraživanja, Švajcarska može najviše da ponudi američkim penzionerima, zahvaljujući tome što ima „prijateljski nastrojen“ poreski sistem ali i zato što je pravna država u kojoj građani znaju na šta mogu da računaju. Ona takođe ima visoko razvijen i svima dostupan zdravstveni sistem.

Na drugom mestu nalazi se Portugal u kojem su znatno niži troškovi života nego u SAD i koji ima prijatnu klimu. Sledi ga Australija zbog geografskih atrakcija ali i prijateljski nastrojenog stanovništva, a njoj je za petama Novi Zeland koji se smatra generalno „srećnom i bezbrižnom“ zemljom.

Na petom mestu nalazi se Španija sa svojom umerenom klimom, mnoštvom kulturnih sadržaja i programom „zlatne vize“ koji omogućava dobrostojećim penzionerima da lakše dobiju papire ukoliko pazare skupocenu nekretninu u toj zemlji.

Izvor: eKapija

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...