Inkluzivni orkestar “Dobri ljudi” iz Novog Sada u poseti srpskoj ambasadi u Beču

od strane | 27/02/2023 | EU, Evropa

(Foto: MSP)

  Ambasada Republike Srbije u Austriji ugostila je članove inkluzivnog orkestra „Dobri ljudi“ iz Novog Sada, koji učestvuju na „The Zero Project Conference 2023“ u sedištu UN u Beču.

Radionica i orkestar su dobitnici prestižne godišnje nagrade u oblasti inkluzije na konkursu ,,The Zero Project Conference 2023“, na kome je bilo prijavljeno 350 projekata iz 80 zemalja sveta i izabrano 74 projekta u više kategorija.

Ambasador Nebojša Rodić istakao je značaj rada organizacija i udruženja koji promovišu inkluziju osoba sa invaliditetom, dajući tako mogućnost i prilike da se i drugi upoznaju sa potrebama istih.

Uz čestitke povodom dobijanja prestižne nagrade, ambasador Rodić naglasio je spremnost Ambasade Srbije u Austriji da podrži buduće aktivnosti i zahvalio članovima orkestra na predstavljanju naše države u najboljem svetlu.

Članovi orkestra predstavili su Ambasadi svoj rad, kao i buduće planove i zahvalili se na prijemu.

Muzička radionica je zasnovana na upotrebi nove tehnologije i muzičkih instrumenata koji omogućavaju aktivno učešće OSI u procesu izvođenja i stvaranja muzike.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...