Grci se prijavljuju za vladin program pomoći za ublažavanje pojedinih troškova

od strane | 23/02/2023 | EU, Evropa

(Foto: Pixabay)

  Više od 175.000 građana Grčke prijavilo se za vladin program za pomoć u ublažavanju nekih od rastućih troškova za domaćinstva, a broj prijava i dalje raste, pokazuju zvanični podaci.

Konzervativna vlada premijera Kirijakosa Micotakisa najavila je ranije ove godine da će program „Market Pass” pomoći domaćinstvima da pokriju nedavni rast cena kada su osnovna dobra u pitanju.

Građani mogu da podnesu zahtev za dobijanje novčane pomoći namenjene pokrivanju dela troškova od februara do jula ove godine, a program bi trebalo da obuhvati 85 odsto stanovništva.

Prema saopštenju vlade, cilj je ublažiti posledice rasta indeksa potrošačkih cena.

Pomoć počinje od 22 evra mesečno ukoliko neko živi sam i povećava se za deset evra za svakog dodatnog člana domaćinstva.

Zvanični statistički organ zemlje saopštio je da su godišnji troškovi hrane skočili za 15,2 odsto prošlog meseca u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: Biznis

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...