Francuz nikako da dobije švajcarsko državljanstvo zbog jedne prebrze vožnje

od strane | 20/01/2023 | Društvo, Evropa, Švajcarska

(Foto: Freepik)

  Francuz koji živi u Švajcarskoj oko 40 godina i poseduje razne luksuzne hotele i privatne klinike, još ne može da dobije švajcarsko državljanstvo i to je odluka Saveznog upravnog suda u gradu Sent Galenu.

Savezna vlada je odbila njegov zahtev da postane državljanin Švajcarske, pošto je 2017. na putu na kome su se odvijali radovi vozio 80 umesto dozvoljenih 40 kilometara na sat.

Francuz je inače društveno integrisan u Švajcarskoj, uspešan je biznismen i milioner. Uprkos tome, Državni sekretarijat za migracije (SEM) je odbio njegov zahtev za državljanstvo, koji je podneo 2018.

Ovo je konačan zaključak Saveznog upravnog suda u presudi objavljenoj u četvrtak, jer prema Uredbi o građanskim pravima, svako ko ima kaznu poput Francuza u krivičnom dosijeu smatra se „neuspešno integrisanim“.

U julu 2017. godine, javni tužilac u Ženevi osudio ga je na uslovnu kaznu sa rokom provere od tri godine. Morao je da plati i 540 franaka.

Francuz nije mogao da se žali na presudu iz 2017. Savezni upravni sud nije prihvatio argument Francuza da nije mogao da ospori nalog za kaznu, jer mu kazna nije poslata na kućnu adresu.

Ipak, prema važećim propisima, Francuz u junu može da podnese novi zahtev za državljanstvo. Do tada, neka vozi oprezno.

Izvor: Feniks magazin

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...