Ford otpušta više od hiljadu radnika

od strane | 22/01/2023 | EU, Evropa

(Foto: Freepik)

  Automobilski gigant Ford planira da otpusti više od hiljadu ljudi u svojoj glavnoj fabrici u nemačkom gradu Kelnu, piše specijalizovani magazin Automobilwoche koji se poziva na neimenovane izvore.

U tekstu se navodi da je šef radničkog saveta tim povodom zakazao sastanak svih 14.000 zaposlenih u fabrici u Kelnu za ponedeljak 23. januar.

Ford ima oko 20.000 zaposlenih u Nemačkoj i odbio je da komentariše pomenuti izveštaj.

Iz ove kompanije ipak su saopštili da transformacija u proizvodnju električnih automobila zahteva značajne promene u razvoju kompanije, što bi trebalo da implicira razloge za masovno otpuštanje.

– Više detalja biće objavljeno kada naš plan bude finalizovan i nakon što prvo obavestimo svoje radnike – dodaje se u saopštenju.

Ford ulaže oko dve milijarde američkih dolara u proširenje fabrike u Kelnu, pa sada želi da sa proizvodnje modela fiesta, motora i menjača pređe na proizvodnju električnih modela.

Izvor: Mina

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...