Fond za nauku finansira 16 projekata sa dva miliona evra

od strane | 19/01/2023 | EU, Evropa

(Foto: Freepik)

  Fond za nauku će u naredne dve godine finansirati 16 projekata, na kojima će učestvovati 115 istraživača iz 29 naučnoistraživačkih organizacija u okviru Programa “Identiteti”.

Ukupan budžet odobrenih projekata iznosi 1.999.993,80 evra, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Srbije.

Kako se navodi na sajtu Fonda za nauku, minimalni odobreni budžet projekta iznosi 73.063,30 evra, dok maksimalni odobreni budžet iznosi 145.763,81 evra.

Prvi program Fonda za nauku namenjen finansiranju isključivo projekata iz oblasti društvenih i humanističkih nauka, upravo je ovaj.

Iz Fonda za nauku ističu da je konkurisalo 1.300 istraživača iz 106 naučnoistraživačkih organizacija sa 160 predloga projekata, a nakon administrativne provere predloga projekata odabrano ih je 33, od kojih je na konačnoj rang listi zadržano 16.

Kada je reč o tih 16 projekata, analize pokazuju da su deset rukovodilaca na njima žene.

Nosioci projekata su naučnoistraživačke organizacije iz Beograda, Niša, Novog Sada, i Sremske Kamenice, dok su partneri naučnoistraživačke organizacije iz Beograda, Novog Sada, Niša, Novog Pazara, Sremske Kamenice i Kosovske Mitrovice.

Izvor: Fond za nauku

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...