Filips otpušta ukupno 6.000 zaposlenih širom sveta

od strane | 30/01/2023 | EU, Evropa

(Foto: Youtube printskrin)

  Holandski tehnološki gigant “Filips” otpustiće oko 6.000 zaposlenih širom sveta, što je osam odsto ukupnog broja zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem sa tržišta medicinskog aparata za lečenje problema sa spavanjem, a polovina planiranih otpuštanja biće sprovedena ove godine.

Povlačenje spornog medicinskog aparata za terapiju spavanja počelo je u junu pre dve godine, jer je istraživanje pokazalo da postoji veza između uređaja i pojave raka i respiratornih problema.

Izvršni direktor kompanije Roj Jakobs, koji je u oktobru zamenio dugogodišnjeg generalnog direktora Fransa van Houtena, izjavio je da je do mera otpuštanja moralo da dođe zbog rastućih troškova kompanije i istakao je da se nada da će dobiti više detalja o uticaju bilo koje potencijalne štete u drugoj polovini godine.

– Kada budemo imali taj podatak, odmah ćemo se oglasiti. Potrudićemo se da uložimo sve napore da dođe do najboljeg rešenja – rekao je on.

Testovi koje je sproveo “Filips” do sada pokazali su da je malo verovatno da će njegovi povučeni proizvodi dovesti do štete po zdravlje pacijenata.

Kako se navodi, ova holandska kompanija se najnovijim otpuštanjima pridružila sve većem broju proizvođača koji smanjuju troškove kako bi se izborili sa previranjima u lancu snabdevanja i inflacijom.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...