Italijanske turističke agencije zainteresovane za Beograd i Srbiju

od strane | 09/10/2023 | EU, Evropa

(Foto: Tanjug)

  Turistička organizacija Beograda je u saradnji sa Er Srbijom održala onlajn prezentaciju Beograda, u cilju povećanja turističkog prometa na tržištu Italije.

Prezentaciju je pratilo oko 50 predstavnika italijanskih turističkih agencija zainteresovanih da ponude Beograd i Srbiju italijanskim turistima, navedeno je u zajedničkom saopštenju Turističke organizacije Beograda i Er Srbije.

Pored izuzetno dobre povezanosti i dostupnosti naše destinacije, italijanski turisti su zainteresovani za kulturne i urbane sadržaje, muzeje, obilaske istorijskih i kulturnih znamenitosti, restorane.

Italijanskim agentima su predstavljene mogućnosti za putovanje u naš grad, ukupna ponuda Beograda kao turističke destinacije, ali i izleti van grada, posete vinarijama i manastirima.

Er Srbija je od početka godine uvela nove direktne letove iz brojnih italijanskih gradova, i sa postojećim ponudila ukupno devet direktnih ruta ka Beogradu.

Sa direktnim letovima iz Rima, Milana, Bolonje, Firence, Venecije, Palerma, Katanje, Napulja i Barija, italijanski turisti su zaključno sa avgustom ove godine ostvarili ukupno 20.281 dolazaka i 48.751 noćenja u Beogradu, što je porast za 33 odsto, odnosno 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Naredna poslovna aktivnost na turističkom tržištu Italije biće direktni susreti sa predstavnicima italijanskih agencija na B2B (biznis tu biznis) događaju u Padovi kasnije ovog meseca.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...