Dodela nagrada za najbolja rešenja za ubrzanje zelene tranzicije 20. februara

od strane | 17/02/2023 | EU, Evropa

(Foto: Freepik)

  Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite životne sredine, uz podršku Evropske unije (EU), dodeliće 20. februara u Beogradu priznanja autorima najboljih novih rešenja za ubrzanje zelene tranzicije.

Nakon dodele priznanja, u zgradi Ujedinjenih Nacija (UN), medijima će se obratiti ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, šef delegacije EU Emanule Žiofre i stalni predstavnik Programa UN za razvoj u Srbiji Jakup Beriš, najavio je UNDP.

Kako je saopšteno,odabrana rešenja koja su predložile kompanije iz privatnog i javnog sektora, organizacije civilnog društva, istraživačke institucije i lokalne samouprave, doprineće smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte, ponovnoj upotrebi i smanjenju otpada, poboljšanju kvaliteta vazduha i očuvanju biodiverziteta.

Kako bi što veći broj zainteresovanih dobio mogućnost da razvije i sprovede svoje inovativne ideje, ovom prilikom će biti objavljen novi, višegodišnji javni poziv za zelenu tranziciju privrede i društva u Srbiji.

Događaj se organizuje u okviru inicijative „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ koju, uz finansijsku podršku EU i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa ambasadom Švedske, Evropskom investicionom bankom (EIB) i Vladom Švajcarske.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...