Dačić s ambasadorom Italije: Produbljivaćemo strateško partnerstvo

od strane | 30/01/2023 | EU, Evropa

(Foto: Tanjug)

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem. Sagovornici su izrazili zainteresovanost za dalje produbljivanje sveukupne saradnje i strateškog partnerstva dve zemlje.

Dačić je naveo da će produbljivanju saradnje nesumnjivo doprineti održavanje Četvrte zajedničke sednice dve vlade, kao i Poslovni forum Srbija – Italija, koji će biti održani 21. marta u Beogradu.

Ministar je izrazio zahvalnost Italiji na kontinuiranoj i snažnoj podršci evropskom putu Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasador Gori rekao je da će se Poslovni forum Italija – Srbija fokusirati na tri sektora, energetsku i zelenu tranziciju, poljoprivredu i agrotehnologiju i infrastrukturu.

Istakao je da su to tri glavna sektora u koja Italija želi da investira i da preko njih dalje razvija partnerstvo sa Srbijom.

Gori je podsetio da će u maju biti održan Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, gde će Italija biti zemlja-partner sajma, kada će mnoge kompanije doći da bi uspostavile i razvile ekonomske odnose sa Srbijom.

Takođe, oni su razmenili mišljenje o situaciji na KiM i složili se da je nastavak dijaloga jedini i pravi put za postizanje održivog dogovora.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...