Britanski kralj Čarls tuži Tviter zbog kirije

od strane | 27/01/2023 | Evropa, Ostale zemlje

(Foto: Tanjug)

  Kompanija “Crown Estate”, koja upravlja imovinom britanskog kralja Čarlsa Trećeg, tužila je američku kompaniju Tviter (Twitter) koja je odnedavno u vlasništvu milijardera Ilona Maska.

Razlog tužbe je taj što Tviter nije platio zakup za svoje sedište u Londonu, a navodni dug se odnosi na njene prostorije koje se nalaze blizu Pikadili cirkusa.

Nakon što je zbog dugovanja prethodno kontaktirao Tviter, “Crown Estate” se obratio i sudu u Londonu.

Kraljevska porodica poseduje ogromnu imovinu, vrednu oko 17,68 milijardi funti, odnosno oko 19,22 milijarde dolara.

Britanski monarh godišnje dobija 25 odsto profita koji potiče od te imovine, a prošle godine je to bio iznos od 97,8 miliona evra.

Kralj Čarls Treći poseduje i više od 18.000 hektara zemljišta u Engleskoj i Velsu, uključujući prostorije i komercijalne zgrade u Londonu koje su donele ogroman profit u prošloj finansijskoj godini.

Osim ličnog bogatstva i imanja, kraljica Elizabeta Druga, koja je preminula u septembru prošle godine, posedovala je imanja Sandringem u Engleskoj i Balmoral u Škotskoj.

Izvor: Klix

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...