Basta sa Paresom o španskim investicionim mogućnostima u Srbiji

od strane | 03/02/2023 | EU, Evropa

(Foto: Tanjug)

  Ministar privrede Rade Basta je razgovarao sa generalnim direktorom španske kompanije “Factor Energia” Emiliom Rusadom Paresom o poslovnim prilikama i investicionim mogućnostima u našoj zemlji, pri čemu je naveo da Srbija kao zemlja kandidat za punopravno članstvo u EU i lider u regionu po privlačenju stranih ulaganja predstavlja izuzetnu investicionu destinaciju.

Pares je naveo da “Factor Energia” čija je glavna aktivnost snabdevanje strujom i gasom, kao i promovisanje energetske tranzicije, ima predstavništva u Španiji, Portugaliji, Meksiku, Čileu i Bugarskoj, te da je zainteresovana za uspostavljanje svoje filijale i u Srbiji.

Ministar privrede Basta je izjavio je da je od izuzetnog značaja da Srbija obezbedi dugoročnu podršku investitorima u sprovođenju njihovih poslovnih namera, imajući u vidu stabilno poslovno okruženje i ogroman tržišni potencijal.

– Ministarstvo privrede će nastaviti da pruža svu neophodnu podršku kompanijama koje nameravaju da posluju u Srbiji – zaključio je Basta.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...