Ambasador Vekić posetio Akademiju scenskih umetnosti u Pragu

od strane | 05/03/2023 | EU, Evropa

(Foto: MSP)

  Ambasador Srbije u Češkoj Berislav Vekić posetio je Akademiju scenskih umetnosti (AMU) u Pragu.

U okviru AMU funkcioniše Fakultet dramskih umetnosti (DAMU), Fakultet za film i televiziju (FAMU) i Fakultet za muziku i ples (HAMU).

Ambasador Vekić sastao se sa rektorkom Akademije muzičkih umetnosti Ingeborg Radok Žadnom i prorektorom za međunarodnu saradnju prof. Janom Hančilom.

U prijateljskom razgovoru, ambasador Vekić je upoznao domaćine sa radom Univerziteta umetnosti u Beogradu i izrazio želju za unapređenjem saradnje između čeških i srpskih umetničkih fakulteta. Još jednom je potvrđena velika popularnost fakulteta filmske režije koju su u Pragu završili mnogi poznati srpski režiseri, kao što su Emir Kusturica, Goran Paskaljević, Goran Marković, kao i drugi sa prostora Balkana, kao što je Lordan Zafranović.

Na Fakultetu muzičke umetnosti studije pohađa nekoliko srpskih studenata i doktoranata. Razgovaralo se o organizaciji koncerta muzičke škole „Stanković“ iz Beograda koja bi trebalo da se predstavi praškoj publici krajem oktobra nastupom hora i orkestra u HAMU. Razgovaralo se i o premijerama dramskih predstava na DAMU.

Izvor: MSP

tagovi: ambasador | poseta | prag

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...