Ambasador Jović na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Plovdivu

od strane | 28/02/2023 | EU, Evropa

(Foto: MSP)

  Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, hrane i šumarstva Bugarske, u Plovdivu se održava Međunarodni sajam poljoprivrede „AGRA 2023“, koji je svečano otvorio bugarski ministar poljoprivrede Javor Gečev.

Ceremoniji otvaranja sajma prisustvovao je i ambasador Srbije u Sofiji Željko Jović, kao i brojni predstavnici akreditovanih diplomatskih predstavništva u Bugarskoj i članovi delegacija zemalja koje su ovom prilikom izlagali proizvode svojih zemalja.

Ambasador Jović je u društvu počasnog konzula Srbije u Bugarskoj Anastasije Solakove posetio štandove srpskih kompanija „Metal Inženjering“, koja se bavi proizvodnjom opreme za preradu zamrznutog voća, povrća i hemijske industrije iz Ivanjice i „Elixir Zorka“, koja proizvodi mineralna đubriva iz Šapca. 

On je sa vlasnicima razgovarao o poziciji pomenutih srpskih firmi na bugarskom tržištu.

Na sajmu je 600 izlagača iz 25 zemalja predstavilo najnovija dostignuća iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, uključujući naučne pristupe, praksu, tehnologije, tehnike, inovacije, opremu i prehrambene proizvode. 

Uporedo su bili izloženi i proizvodi vinogradarstva i vinarstva, dok je posebna pažnja posvećena savremenim tehnologijama u poljoprivredi, odnosno trendovima automatizacije i digitalizacije.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Preporučene vesti:

U Italiji zabeležen pad proizvodnje vina

(Foto: Freepik)  Proizvodnja vina u Evropskoj uniji (EU) verovatno će ove godine biti manja za šest odsto, procenila je Evropska komisija (EK), navodeći da su nepovoljne vremenske prilike oštetile rod u Italiji i Španiji. EU bi ove godine trebalo da proizvede...

Više...